7.6.2017 klo 11:37

Jyväskylän yliopisto

T I E D O T T A A 7 . 6 . 2 0 1 7

Seminaari: Pääseekö teknologian avulla palkintopallille talviurheilussa?

ISO-PÖLLY AUDITORIO TO 29.6. KLO 16:00.

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan Vuokatin liikuntateknologian yksikkö järjestää ”Liikuntateknologiaa ja talviurheilua” - seminaarin Vuokatin Urheiluopistossa to 29.6. klo 16 alkaen.

Seminaarissa esitellään erityisesti huhtikuussa 2017 päättyneen Vuokatti-Ruka - urheiluakatemian valmennuksen kehittämishankeen tuloksia. Hankkeessa käynnistettiin yksinkertaisen ja toimivan fyysisen kuormittumisen seurantajärjestelmän rakentaminen urheiluakatemioiden valmentajien työvälineeksi. Järjestelmän hyödyntäjiä ovat pohjoismaiset hiihtolajit, kuten maasto-, ampuma- ja alppihiihto sekä yhdistetty.

Lisäksi seminaarissa kerrotaan liikuntateknologian yksikön talviurheiluun liittyvästä tutkimus- ja kehitystyöstä viimeisten vuosien varrelta.

Kansainvälisenä vieraana on professori Thomas Stöggl Salzburgin yliopistosta ajankohtaisena aiheenaan tasatyöntö maastohiihdossa.

Liikuntateknologian maisterikoulutus alkoi Vuokatissa keväällä 2004, jonka jälkeen Vuokatista on valmistunut lähes 70 maisteria. Tohtoreita Vuokatista on valmistunut kaksi ja kolmella on tällä hetkellä väitöskirja loppusuoralla.

Koulutuksen ohella tärkeässä osassa on ollut hanketoiminta, jota on toteutettu yhdessä kansallisten ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa. Kansallisesti tärkeimpiä yhteistyötahoja ovat olleet CEMIS-kumppanit Oulun yliopisto, Kajaanin ammattikorkeakoulu, VTT-Mikes ja CSC - Tieteen tietotekniikan keskus sekä Vuokatin Urheiluopisto ja Sotkamon kunta. Talviurheiluun liittyvää tutkimusta on tehty läheisessä yhteistyössä KIHU:n, Suomen Hiihtoliiton, Ampumahiihtoliiton ja Olympiakomitean kanssa.

Seminaari on ilmainen mutta kahvitarjoilua varten pyydetään ilmoittautumisia 23.6 mennessä myyntipalvelu@vuokattisport.fi tai 08-6191500.

Lisätietoja:

Professori Vesa Linnamo, vesa.linnamo@jyu.fi, 040 504 4800

Ohjelma to 29.6.2017 Iso-Pölly, Vuokatin Urheiluopisto

Klo 16:00 Professori Vesa Linnamo; Liikuntateknologiaa ja talviurheilua Vuokatissa

Klo 16:20 Professor Thomas Stöggl; Double poling or not? (Tasatyöntöä vai ei?)

Klo 17.00 Hankekoordinaattori Anni Hakkarainen; Seurantaa nuoren urheilijan kuormittumiseen - Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian valmennuksen kehittämishanke

Klo 17:15 Valmentaja Jussi Simula; Sykevälivaihtelua ja valmennusta urheilulukiolaisilla

Klo 17:30 Tutkimuspäällikkö Pekka Kilpeläinen; Stressaako hormoonit? Klo 17:45 Kahvi

Klo 18:15 Tutkija/valmentaja Olli Ohtonen; Teknologian avulla palkintopallille maastohiihdossa?

Klo 18.30 Valmentaja/tutkija Antti Leppävuori; Teknologian avulla palkintopallille ampumahiihdossa?

Klo 18:45 Projektipäällikkö Teemu Lemmettylä; Luistaako Suomalaisen suksi?

 

Pdf- tästä

Majoitushaku
Tuloaika:
Lähtöaika:
Huoneita:
Aikuisia:
Lapsia:
Kampanja:
Majoitushaku
Tuloaika:
Lähtöaika:
Huoneita:
Aikuisia:
Lapsia:
Kampanja:
Esitteet
×