6.3.2017 klo 14:25

TIEDOTE 2.3.

Kainuun Liikunta

Uimari Jenna Laukkanen toivoo Vuokatti Hiihtoon veden sijaan aurinkoa

 

Uimari Jenna Laukkanen on innoissaan, kun kilpailukalenteri päälajin puolella mahdollistaa tällä kertaa Vuokatti Hiihtoon osallistumisen. Laukkanen lähtee mielellään 25. maaliskuuta nauttimaan 30 kilometrin vapaan matkalle hänelle rakkaisiin maastoihin.

– Vuokatti Hiihto on suuri massahiihtotapahtuma, jossa on matkoja kaikentasoisille ja -ikäisille. Parasta tietenkin on mukava ja rento ilmapiiri. Sellaisen kuvan olen saanut ja sellaista odotan nytkin. Toivottavasti keli olisi kohdillaan. Tykkään tosi paljon Vuokatin laduista ylipäänsä, kun on niin paljon vaihtoehtoja ja monipuolisuutta. Sellainen perusmukava lenkki on Heikkilän helppo, Laukkanen sanoo.

Hän haluaa olla myös kannustava esimerkki muillekin vielä Vuokatti Hiihtoon osallistumista empiville. Uimari kallistui Vuokatti Hiihdossakin vapaalle, sillä se on hänelle mieluisampi hiihtotapa.

– Veikkaan, että se tulee enemmän luonnostaan jääkiekkotaustan takia. Tietty pertsaa olisi kiva hiihtää, mutta tykkään, että hiihdossa on enemmän vauhtia, joten myös siksi vapaa.

Hiihto kuuluu Laukkaselle talvisiin harjoitusrutiineihin.

– Hiihto on nykyään melko suuressa osassa minun harjoittelua, joten viikkotasolla tulee minimissään pari kertaa käytyä ja maksimissaan kerran päivään. Se on hyvä tapa itselleni tehdä peruskuntoharjoittelua verrattuna siihen, että tarvitsisi aina kelata vaan allasta päästä päähän.

Laukkanen saa nauttia Vuokatin talvesta tänä vuonna rauhassa ja luoda pohjia tulevaa MM-kesää varten.

– Vasta huhtikuulla alkaa taas vähän kiireisempää olemaan altaan puolella, ja silloin myös todennäköisesti hypätään kisa-altaaseenkin seuraavan kerran Tukholmassa olevissa kansainvälisissä kisoissa. Kesä meneekin sitten käytännössä jossain muualla treenatessa tai kisatessa ja kauden pääkisat on sitten Budapestissa heinäkuun lopulla”, Laukkanen kertoo tulevista kuukausistaan.

Vuokatti Hiihto 25. –26. maaliskuuta. Kevään aurinkoisimmassa massahiihdossa on hiihtomatkoja aina 20 kilometristä 100 kilometriin molemmilla hiihtotyyleillä. Lyhin 20 kilometrin reitti kulkee helpossa Vuokatin alamaastossa ja käy mutkan Katinkullan aurinkoladulla. Reitti soveltuu hyvin maastohiihdon aloittelijoille tai leppoisasta menosta nauttiville. Kuntohiihtäjille sopivat 30 ja 50 kilometrin reitit pohjautuvat Vuokatin ns. Vaarankylän lenkkiin, josta löytyy mukavasti korkeuseroja, mutta nousut ovat loivia ja helposti hiihdettäviä sekä laskut teknisesti helppoja.

Vuonna 2017 Vuokatti Hiihdon yhteydessä hiihdetään Euroloppet-sarjan maratonhiihdon Euroopan mestaruuksista. Ilmoittautumisten osalta tahti on aikaisempiin vuosiin verrattuna ollut hyvä.

Lisätietoja:

www.vuokattihiihto.fi


Kuva: Heidi Lehikoinen

Teksti: Heidi Lehikoinen

Majoitushaku
Tuloaika:
Lähtöaika:
Huoneita:
Aikuisia:
Lapsia:
Kampanja:
Majoitushaku
Tuloaika:
Lähtöaika:
Huoneita:
Aikuisia:
Lapsia:
Kampanja:
Esitteet
×