Vuokatin sporttiosaamisen kansainvälisen liiketoiminnan kehittäminen

 

Vuokatilla on mahdollisuudet profiloitua vahvemmin huippu-urheilun osaamiskeskittymäksi myös kansainvälisesti, joka houkuttelee alueelle urheilijoita yläkoulusta aina kansainvälisiin huippuihin. Tätä tavoitetta noudattaakseen on keskityttävä osaamisalueisiin ja olosuhteisiin, joilla ollaan vahvoja aina sporttimatkailun oheistuotteista, kouluttautumispalveluihin ja urheilijoiden testauspalveluihin.

Hankkeessa toteutetaan Vuokatin urheiluopiston vetämänä yhteistyössä alueellisten toimijoiden kanssa potentiaalisten palvelumallien kartoitusta ja pilotointeja. Kohderyhmänä ovat Vuokatin alueen sporttimatkailun oheispalveluja tarjoavat pk-yritykset. Palvelumalleihin kuuluvat valmennus- ja kouluttautumispalvelut,  urheilija- ja välinetestauspalvelut, sporttimatkailupaketit sekä lumiosaamisen kaupallistaminen.

Vuokatilla on lisäksi mahdollista vastata kehittyvien hiihtomaiden tarpeeseen viemällä eteenpäin omia palvelukonsepteja; kehittämällä uusia tai nykyisiä sekä satsaamalla kansainvälisten verkostojen laajentamiseen. Tätä kautta voidaan saavuttaa yhä suurempia asiakasmassoja. Jatkossa palveluita ja olosuhteita voidaan tarjota myös muihin maihin monistettavan palvelumallin kehittämisen muodossa.

Hankkeen myötä Vuokatin sporttiosaamisen ja -matkailun kv- liiketoiminnan kehittymiselle on luotu edellytykset. Pitkien harjoitusleirijaksojen helpottuminen Vuokatissa näkyy lisääntyneinä majoitusvuorokausina sekä huoltopalveluiden (ravinto, väline, terveydenhuolto, hieronta jne.) käytön kasvuna.

Hankkeen kesto: 1.8.2016-30.9.2018. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämä Yritysten toimintaympäristön kehittämisavustus: 129 340 €.

 

Takaisin ylös